SKML tolerantiegebieden

Om voor de deelnemers transparant te maken wat de SKML tolerantiegebieden zijn, hebben we deze voor alle bepalingen van alle rondzendingen getabelleerd.

In de MUSE handleiding kunt u nalezen hoe de tolerantiegebieden worden gebruikt om uw prestaties te vertalen in sigma-waarden en uiteindelijk in een score uit te drukken.
We geven per bepaling aan wat het total error allowable (TEa) tolerantiegebied is en wat het state of the art (SA) tolerantiegebied is. Voor het TEa gebied is ook steeds weergegeven welke grondslag voor dit gebied is gebruikt door de verantwoordelijke sectie. Dat kan zijn: klinische beslisgrenzen, biologische variatie, of wettelijke kaders. Het state of the art gebied heeft altijd dezelfde grondslag en wordt beschreven in de MUSE handleiding.
Voor zowel TEa als SA wordt op het toetsniveau (het midden van een typische referentie-interval) aangegeven wat het tolerantieniveau is. Dat drukken we zowel in procent als in absolute eenheden uit. In de bijggaande figuur met difference plot kunt u zien dat het TEa tolereantieniveau de breedte van het blauwe gebied ter hoogte van de toetswaarde weerspiegelt.

TEa en SA voor andere concentratieniveaus kunnen niet worden getabelleerd omdat deze afhangen van de vorm van de tolerantiegebieden die wordt bepaald door het SA precisieprofiel zoals beschreven in de MUSE handleiding.
U kunt de tabel naar eigen behoefte sorteren op elke gewenste kolom. De standaardsortering is alfabetisch oplopend per bepaling per rondzending.

SKML analyte specifications

printer icoon-a-klein icoon-a-groot icoon-vlag-engels icoon-vlag-nederlands